Volg ons op social media!

De kwelder bij Wierum aan de Waddenzee verdwijnt. Bewoners van Wierum en omstreken en daarnaast wandel-, fiets-, natuur- en vogelliefhebbers uit heel Nederland maken zich daar zorgen over.
De kwelder bij Wierum, een uniek stuk natuur met een grote culturele, cultuurhistorische en recreatieve waarde dreigt verloren te gaan, doordat de rijsdam en het historische hoofd (de pier, ook bekend als “De Kromme Horne”) vervallen zijn en de kwelder niet meer de nodige bescherming bieden. Door nu in te grijpen, kunnen we de kwelder nog behouden voor huidige en toekomstige generaties.
Ingrijpen kan door herstel van het oude hoofd (de pier) en herstel van de oude rijsdam (2 rijen palen met rijshout er tussen) die voor de kwelder ligt.
Het oude hoofd kan worden beschermd door de aanleg van een nieuwe pier aan de westkant van het oude hoofd. Hierdoor blijft de cultuurhistorische waarde van het oude hoofd behouden en voorkomt de nieuwe pier tevens verdere afkalving van de kwelder.
Naast een beschermende functie heeft deze nieuw te bouwen pier ook een ander voordeel. De nieuwe Kromme Horne wordt een heerlijke plek om te wandelen, te zitten en te genieten van de schoonheid van de Waddenzee.