De eerste nieuwsbrief van 2023

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van Stifting Farrend Erfskip De Nije Silen voor 2023. Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u in het verleden betrokken bent geweest bij activiteiten van de Stichting. Wij hopen uiteraard dat we ook in de toekomst op uw belangstelling en support mogen rekenen. Wij hebben niet stil gezeten en er is weer veel om met u te delen. Mocht het zo zijn dat u de nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden.  

Afbeelding

Hoera!! Onze website is online. Dankzij de inzet van Wendy Bruins van Wisemice hebben we een mooie website. Via de website kunnen we steeds meer mensen bereiken en de naamsbekendheid langzaam maar zeker vergroten. We werken er nog steeds aan om de site te verbeteren dus alle tips en opmerkingen zijn welkom.

Neem snel een kijkje op www.farrenderfskipdenijesilen.frl en laat ons weten wat je van de site vindt.

Hebben we je interesse gewekt en wil je vrijwilliger worden bij de Stichting of wellicht sponsor of donateur? 

>>>> Mail of bel ons

3 Arrangementen Voor donateurs en sponsoren hebben we 3 arrangementen gemaakt. Wil je meer weten of je aanmelden, neem dan contact op. >>> Mail of bel ons
Donateur basis € 25 per jaar Ontvangt 2 nieuwsbrieven per jaarOntvangt een welkomstgeschenk
Donateur premium € 100 per jaar Ontvangt 2 nieuwsbrieven per jaarOntvangt een welkomstgeschenkOntvangt jaarlijks een uitnodiging voor een middagtocht op een historisch schip
Sponsor € 250 per jaar Ontvangt 2 nieuwsbrieven per jaarOntvangt een welkomstgeschenkOntvangt jaarlijks een uitnodiging voor een middagtocht op een historisch schipAanbod voor een middagtocht voor relaties en/of eigen personeelVermelding met logo op de website

Wat ook nog leuk is om te vermelden, is dat we sinds 2 februari de ANBI status toegekend hebben gekregen. Dus wellicht kun je je donatie ook nog aftrekken bij je belastingaangifte. Klik hier voor meer informatie daarover.

Ons eerste restauratieobject


Vorig jaar heeft de Stifting Farrend Erfskip De Nije Silen van de familie Nijdam uit Leeuwarden een sloep gekregen. Onder de voorwaarde dat wij deze weer in originele staat proberen te brengen. Maar wat is dan de originele staat? Daar doen we op dit moment onderzoek naar en het lijkt er op dat het vroeger een roeireddingboot van de KNZHRM is geweest. De boot heeft dezelfde bouw als de Secretaris Schumacher op Terschelling, de roeireddingboot in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen en de boot in het Museum van Egmond. “De Nije Silen, een nieuw te ontdekken parel in de regio”   Subsidie uit de Versnellingsagenda In het voorjaar van 2022 hebben we hard gewerkt aan een subsidieaanvraag bij de Versnellingsagenda. Dit is een subsidieregeling vanuit de Regio-Deal Noordoost Fryslân. Deze aanvraag hebben wij gedaan om onder andere een website te kunnen maken, een sluiswandeling door Dokkumer Nieuwe Zijlen te realiseren en voor activiteiten rondom het openingsweekend van de Súd Ie. Wij hebben een subsidie ter hoogte van € 8.242,- toegekend gekregen.

Klik hier voor meer info.
  Afbeelding
   

Audiotour sluiswandeling Voor het openingsweekend van de Súd Ie, afgelopen zomer hebben we in samenwerking met enthousiaste buurtbewoners een sluiswandeling gerealiseerd. Vijftien bordjes markeren de sluiswandeling en geven een inkijkje in het verleden van Dokkumer Nije Silen. Zo staan er bordjes bij Kunstcafé de Dream, de voormalige zuivelfabriek en bij verschillende voormalige sluiswachtershuisjes. Herberg de Pater is het oudste pand van Dokkumer Nije Silen en stamt uit 1760. 
Dit jaar wordt de sluiswandeling uitgebreid met een audiotour waardoor sluiswandelaars nog meer verhalen horen over het rijke verleden van Dokkumer Nije Silen.  
 
Openingweekend Súd Ie
De foto hierboven is een kleine sfeeripressie van onze deelname aan het openingsweekend van de Súd Ie in het weekend van 10, 11 en 12 juni 2022.
      Farrend Erfskip De Nije Silen