1. Juni warmste maand Waddenzeewater ooit; zorgen over sterfte bij oververhitte kokkels

Op 4 juli publiceerde NIOZ het bericht dat er in de afgelopen zes zomers, er maar liefst vijf waren met veel sterfte onder de kokkels in de Waddenzee. Die sterfte trad steeds enkele weken op nadat er bovengemiddeld hoge watertemperaturen werden geregistreerd.

Lees het volledige artikel

2. Vijf miljoen Euro van Waddenfonds voor twee natuurprojecten op het Wad

Op 13 juli maakte het Waddenfonds bekend dat de projecten Waakvogels en Wij & Wadvogels (Fase II) respectievelijk 2,2 en 3 miljoen Euro subsidie ontvangen. In het project Waakvogels van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) worden zes Wadvogelsoorten over langere periode gemonitord, om na te gaan hoe het met hun specifieke leefomgevingen. Het programma Wij en Wadvogels richt zich op het creëren van rust-, broed- en foerageergebieden voor vogels in het Waddengebied, zowel langs de kust als op de eilanden.

Lees hier het volledige artikel

3. Waddencafés voor jongeren in september

Op 23 augustus maakten het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale bekend dat ze  in september vier Waddencafés voor en door jongeren organiseren in Leeuwarden, Holwerd, Warffum en Den Helder. De avonden worden geleid door Wilbert van de Kamp en zijn gericht op jongeren van 16 tot 27 jaar oud. Het eerste Waddencafé over landbouw en agrotoerisme is op 7 september in Leeuwarden. Het eindresultaat van de Waddencafés wordt op 29 september gepresenteerd tijdens het symposium Dynamische Waddendelta in Harlingen.

Voor meer informatie lees hier verder