In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl
1. 29e symposium Waddenacademie: Wat zijn de waarden van de Waddenzee


Op 3 oktober 2022 organiseerde de Waddenacademie in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Omgevingsberaad Waddengebied en Programma naar een Rijke Waddenzee het symposium Wat zijn de waarden van de Waddenzee? in de Theaterkerk in Nes. 

Tijdens het symposium werd met ruim 150 deelnemers ingegaan op de vraag hoe de waarden van de Waddenzee vanuit het beleidskader Natuur, de landschappelijke kernwaarden en de Outstanding Universal Value zich tot elkaar verhouden. Zijn deze overlappend, vullen ze elkaar aan, ontbreekt er wat of is er mogelijk sprake van een zekere spanning?

Lees hier het verslag en bekijk de presentaties en foto’s.
2. Raad van Toezicht benoemt nieuwe portefeuillehouder en nieuw lid Raad van Toezicht
Op 10 oktober benoemde de Raad van Toezicht in haar vergadering drs. ing. Hendrikus Venema tot nieuw lid van de RvT en dr. Heleen van Londen als nieuwe portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Cultuurhistorie en Landschap. Beide benoemingen gaan in per 1 januari 2023.
3. Factsheet Raden en Colleges
Op 20 oktober bood Meindert Schroor, portefeuillehouder Cultuurhistorie binnen de Waddenacademie, in het Stadhuis in Harlingen het eerste exemplaar van de factsheet Samenstelling raden en colleges Waddengebied aan Michiel Schrier (vicevoorzitter van Samenwerkingsverband de Waddeneilanden) aan. De facsheet geeft een overzicht van de samenstelling van de raden van colleges van de vijf Waddeneilanden en de negen Waddenkustgemeenten. 

Lees hier meer.