In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl
1. Quick scan naar verdringingseffecten toerisme en recreatie op de Waddeneilanden verschenen
Op 30 juni ontving burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling namens het Samenwerkingsverband de Waddeneilanden de quick scan “Toerisme en recreatie op de Waddeneilanden. Verkenning van verdringingseffecten” uit handen van Katja Philippart, directeur van de Waddenacademie en auteur John Dagevos. John Dagevos schreef samen met Meindert Schroor deze Quick scan die met name in gaat op de ontwikkelingen in de recreatieve sector (veruit de belangrijkste werkgever op de eilanden) en de woningmarkt, met als uiteindelijk doel om een antwoord te kunnen geven op de vraag of er sprake is van verdringing van recreanten met een smallere beurs. Lees meer: 
2. Twee vacatures Waddenacademie
Op 7 juli bracht de Waddenacademie twee vacatures naar buiten. We zoeken voor ons bestuur een Portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Cultuurhistorie en Landschap. Voor de Raad van Toezicht zoeken we een nieuw lid met een uitgebreid netwerk, met name bij het voor het Waddengebied relevante bedrijfsleven.
Reageren op beide vacatures kan tot 1 september.

Link naar vacature portefeuillehouder Ruimtelijke ordening, Cultuurhistorie en Landschap.
Link naar vacature lid Raad van Toezicht Waddenacademie
3. Waddenacademie in beeld
Op 11 juli publiceerden we een korte videoclip over het werk van de Waddenacademie. Aan welke  thema’s werken we, waarom en voor wie?  

Lees meer: