Nieuwsbrief 4 april 2022

In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief lichten we drie activiteiten en artikelen van de afgelopen maand uit die voor u interessant en relevant kunnen zijn. Indien u geen prijs op onze nieuwsbrief stelt kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten, rapporten, artikelen etc. kunt u natuurlijk altijd terecht op onze website, www.waddenacademie.nl
1. Zeespiegelstijging, bodemdaling: houden kwelders dat bij?


Op 3 maart verscheen in de Leeuwarder Courant de eerste bijdrage van de nieuwe WadWeten correspondent Wouter Hoving. In zijn bijdrage vraagt hij zich af of de kwelders de zeespiegelstijging en de bodemdaling op termijn wel kunnen bijhouden.

Lees hier het hele artikel.
2. Meerdaagse Waddenmars voor jongeren


Op 15 maart maakte het Programma naar een Rijke Waddenzee bekend dat het in samenwerking met onder meer de Waddenacademie in juni een meerdaagse Waddenmars voor jongeren organiseert. Aan het einde van de driedaagse mars stellen de jongeren een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050 en de wijze waarop de jongeren daarin een stem willen hebben.

Lees hier het hele artikel.
3. Waddenbodem onder de loep
Op 29 maart verscheen in de maandelijkse reeks van opinieartikelen in het Friesch Dagblad die de Waddenacademie verzorgt een stuk van van Oscar Franken over het belang van bemonstering van het bodemleven door de hele Nederlandse Waddenzee.

Lees hier het hele artikel