September evenementenmaand, save the date(s)

Nog drie maanden en dan gaat de September evenementenmaand ”los” langs de mooie Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Een maand vol activiteiten en inspiratie voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt of er graag is. Aanmelden voor de evenementen kan binnenkort. 
Wil je alvast enkele data in je agenda reserveren? Kijk dan op
de Septemberkalender op de website.

Speciale oproep!
Ben jij ondernemer, heb je een stichting of werk je bij een organisatie langs de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland of Groningen? En heb je een evenement op het gebied van natuur, landschap, kunst, cultuur, streekproducten, geschiedenis of samenleving? Doe dan mee aan de Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta en meld jouw event aan.  

https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons/ondernemers/lt2023

Ontdek de Waddenkust met het Visit Wadden Reisdagboek

Samen met de Landschapstriënnale 2023 Dynamische Waddendelta heeft Visit Wadden een Reisdagboek uitgebracht. Het voert de bezoeker langs de negen iconische Waddenkustregio’s die tijdens het Landschapstriënnale-festival in september centraal staan. Een van de eerste exemplaren is persoonlijk overhandigd aan koning Willem-Alexander. Het Visit Wadden Reisdagboek is gratis verkrijgbaar bij 600 toeristische ondernemers, de toeristische informatiepunten en VVV’s. 
Zie voor meer informatie: www.visitwadden.nl/reisdagboek 

Noorderbreedte special over Dynamische Waddendelta

Het nieuwste nummer van Noorderbreedte gaat over de Dynamische Waddendelta. De special is in samenwerking met de Landschapstriënnale 2023 tot stand gekomen. Thema’s die onder andere voorbijkomen zijn de bereikbaarheid van de kustregio, de oude kerken die leeg komen te staan en boeren die zich inzetten voor toekomstbestendige lokale productieketens. Boeiende onderwerpen voor iedereen die interesse heeft in een duurzame toekomst van de Waddenkust. Zie ook noorderbreedte.nl

Expositie ‘Wad in huis’ bij Provincie Noord-Holland

De Provincie Noord-Holland is een van de Waddenprovincies die meedoet aan de Landschapstriënnale. Om dat bij medewerkers en publiek onder de aandacht te brengen, heeft de provincie in het kantoor aan het Houtplein in Haarlem de expositie ‘Wad in huis’ ingericht. Met beelden van fotograaf Peter de Vries en historische kaarten van de Waddenkust uit het provinciale archief is ‘het Wad’ in huis gehaald. Bezoekers van het provinciekantoor kunnen de expostie gratis bekijken.

Links op de foto: Marlies Groot (Visit Wadden), rechts Michiel Veldkamp (Provincie Noord-Holland)