Septemberkalender [L]2023 staat online

Nog iets minder dan een maand en dan start de September Evenementenmaand van de Landchapstriënnale 2023 langs de mooie Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Kijk nu op de Septemberkalender en noteer alvast de activiteiten in je agenda.

Het landschapsfestival begint op 1 september met Sterren op ’t Wad’ in de haven van Lauwersoog (voor genodigden) en daaropvolgend verschillende Donkertebelevingen aan de Waddenkust. Jongeren kunnen in september vier keer een Waddencafé bezoeken, over onderwerpen die hen aangaan. Het eerste Waddencafé is op 7 september, en gaat over agrotoerisme. Op 19 september geeft schrijver Frank Westerman in Harlingen een lezing met de titel ‘Wat wil het Wad’. Verken op de fiets de mooie kuststrook, bijvoorbeeld langs de ateliers van verschillende kunstenaars. Of doe mee aan de fietsexpeditie Van Niets naar Nearne, rondom de Terp van de Toekomst.

Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven! Kijk dus gauw op de website. Let op: de kalender wordt in de komende periode nog verder gevuld.

Ga naar de Septemberkalender

Met het reisdagboek en evenementenflyer in de hand…

Plan je bezoek aan de Waddenkust met behulp van het Reisdagboek, vol met leuke tips en informatie over het gebied. Dit reisdagboek brengt je langs de dorpen, kerken, terpen en wierden, de zeedijk en de buitendijkse kwelders. Laat de wind door je haar waaien, ruik de zee en luister naar de vogels. Kortom, geniet van het Wad, met het Reisdagboek in je hand.
In september kun je bovendien op allerlei locaties aan de Waddenkust de gratis Evenementenflyer vinden, met bijna alle festivalactiviteiten van de maand op een rij. Via de QR code op de flyer kom je op de online Septemberkalender met meer informatie over de locatie, tijden en aanmeldmogelijkheden.

Oproep voor organisaties langs de Waddenkust

Ben jij ondernemer, heb je een stichting of werk je bij een organisatie langs de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland of Groningen? En heb je een evenement op het gebied van natuur, landschap, kunst, cultuur, streekproducten, geschiedenis of samenleving dat we kunnen toevoegen aan de Septemberkalender? Doe dan mee aan de Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta en meld jouw event aan.

Ja ik wil een event aanmelden