SEPTEMBER = EVENEMENTENMAAND

Ben jij ondernemer langs de Waddenkust en wil je deelnemen aan het programma met een activiteit gericht op natuur, landschap, kunst, cultuur of streekproducten meld je aan op: www.visitwadden.nl/lt2023.

Wanneer je aanbod voldoet aan de voorwaarden, wordt deze op een speciale kalender vermeld met daarop alle activiteiten. Daarnaast wordt er in augustus een evenementenkalender gedrukt en verspreid langs de Waddenkust. Je evenement krijgt ook in die gedrukte versie een vermelding.

ÔFDWALE IN NOARDEAST-FRYSLÂN

[L]2023 heeft voor de RegioDeal Noordoost Fryslân een belevingsconcept ontwikkelt genaamd ‘bezienswaardigheden en beleving’. Het concept bestaat uit een aantal digitale kaarten en het kaartspel ‘Ôfdwale in Noardeast-Fryslân’.

Met dit kaartspel ga je op pad op zoek naar bijzondere locaties langs de bijzondere omgeving van de Waddenkust in Noordoost-Friesland! Een overzichtelijk landschap met rust en ruimte. Hier is het landschap een leeg canvas waar je de fantasie nog de vrije loop kan laten. En als een kroon bovenop Nederland de Waddendijk, die het gebied innig omhelst en beschermt. De kaarten wijzen je een weg door het landschap. Ze zijn jouw manier om in deze bijzondere omgeving te dwalen zonder te verdwalen.

Tijdens de voorjaarsmarkt op 28 maart is het innovatieve kaartspel gepresenteerd aan ondernemers in het gebied. Ondernemers (en toeristen) kunnen het kaartspel kopen om hun gasten op een bijzondere manier het gebied in Noardeast-Fryslân te laten ontdekken.

Ook benieuwd naar het kaartspel of wil je het aanschaffen, houdt de website www.visitwadden.nl/nl/ofdwale in de gaten. Binnenkort kun je het bestellen of kopen op één van de verkooppunten!

PROGRAMMA PRESENTATIES MAART

Onlangs presenteerde de Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta het programma op drie locaties langs de Waddenkust: in de Kanselarij in Leeuwarden, in Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen en in bezoekerscentrum de Nollen in Noord-Holland.

De bijeenkomsten startten met een presentatie over de Landschapstriënnale 2023. Daarna kregen verschillende organisaties het woord om iets te vertellen over hun activiteiten langs de Waddenkust. Benieuwd naar de overige sprekers? Lees hieronder de samenvatting per provincie!

Samenvatting Friesland 7 maart, Klik hier 
Samenvatting Groningen 8 maart, Klik hier 
Samenvatting Noord-Holland 9 maart, Klik hier 

IN SAMENWERKING MET

Meer informatie: info@waddendelta.nl