Beleef Nacht van het Wad

Je kunt nu op ieder moment van het jaar genieten van een Nacht van het Wad activiteit. Het hele jaar door worden door ondernemers in het Waddengebied uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er in juni tal van leuke en bijzondere nachtbelevingen. Een greep uit alle activiteiten:

4, 17 en 24 juni: Zonsondergangswandeling met Wim Spijk

17 juni: Midzomeravondwandeling bij Lauwersoog

22 juni: Avondwad Schiermonnikoog

Kijk voor het complete aanbod op nachtvanhetwad.nl. Houd ook de social media kanalen van Nacht van het Wad in de gaten om op de hoogte te blijven van wat er allemaal te beleven valt. 

Heb jij het Donkerte van de Wadden-boek al? 

Samen met lokale nachtfotografen, wetenschappers en Waddenbewoners is het Donkerte van de Wadden-boek ontwikkeld. Dit boek bevat bijzondere nachtfotografie van het Wad, interviews met Waddenondernemers en wetenschappers over het belang van het donker voor de natuur, de mens, de gezondheid en cultuurgeschiedenis. En uiteraard ook veel achtergrondinformatie over het fenomeen donkerte. Het boek is te bestellen voor 24,95. 

Bestel hem hier! 

Dag van het Wad 

Ieder jaar viert Visit Wadden de verjaardag van de Waddenzee. Dit jaar is het veertien jaar geleden dat UNESCO het mooie Waddengebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Op 24 juni staan we stil bij hoe bijzonder dit gebied is door te ontbijten op de waddendijk op allerlei plekken in het Waddengebied. Want geen verjaardag zonder verjaardagsontbijt. Lees meer over deze activiteit

Inspiratievideo’s

De afgelopen maanden hebben we enkele promotiefilmpjes gemaakt. Via de onderstaande linkjes kun je ze bekijken en je gelijk laten inspireren. Zo kom je meer te weet wat er te beleven valt rondom het Waddengebied. 

Video Programma Donkerte van de Wadden 

Video Nacht van het Wad Video Nachttuinen

Social media

Leuk feitje! Nacht van het Wad is op alle social media platformen gegroeid, en is sinds april 2023 ook actief op LinkedIn. In bijgevoegde grafiekjes zie je hoe ons publiek in de afgelopen vier maanden is toegenomen. Verdeeld over alle platformen hebben we ongeveer 1400 volgers, waarvan 291 er in de afgelopen vier maanden zijn bijgekomen. In hetzelfde tijdsbestek zijn onze profielen en berichten 132.000 keer bekeken door 118.000 unieke gebruikers. We zijn heel blij met deze cijfers. Volg jij ons nog niet? Doe dit dan snel en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes.

We wensen je vast veel plezier met Nacht van het Wad.

Mail bij vragen naar info@nachtvanhetwad.nl

Natuur en Milieufederaties Fryslân, Groningen en Noord-Holland